2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Marináda na krkovičku

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička 1 kg
šalvěj 1 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžíce
kečup 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca 150ml oleje, přidáme lžíci šalvěje, lžíci sladké papriky, 6 stroužků česneku, lžičku majoránky, lžičku tymiánu, lžíci citronové šťávy i s dužinou, lžíci kečupu a lžičku soli. Plátky krkovičky naložíme do marinády a necháme v lednici přes noc.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé zelí do skleniček

Postup: Hlávku zelí zbavíme nepěkných listů, rozpůlíme , vyřízneme košťál a nakrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Řáholecký salát

Postup: Do mísy nastrouháme nahrubo mortadellu a tvrdý sýr. Přidáme jemně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí stehna

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...